Nice to meet you....

Ik ben Ilse Cozijnsen. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen.

In 2004 heb ik mijn opleiding tot verpleegkundige afgerond en heb daarna de opleiding Obstetrie & Gynaecologie gevolgd en afgerond. Ik heb zo’n twaalf jaar als O&G- verpleegkundige in het ETZ gewerkt. Sinds 2017 werk ik met heel veel plezier als praktijkondersteuner bij Elle! Vrouw & Geboortezorg (toen nog verloskundige praktijk Rond).

Toen binnen Elle! de ambitie ontstond om ook de vrouwenzorg op de kaart te zetten, heb ik aangegeven dat ik ontzettend graag de opleiding tot verpleegkundig overgangsconsulente wilde gaan volgen, Ik zag het als een mooie aanvulling op mijn al aanwezig kennis als obstetrie & Gynaecologie verpleegkundige. Daarnaast hoorde ik steeds vaker in mijn omgeving dat vrouwen te maken hadden met vage klachten, die mogelijk veroorzaakt werden door de overgangsperiode. Maar wat is er aan al die klachten te doen? Het hoort erbij toch? Hoorde ik vaak. Dit wakkerde mijn interesse alleen maar meer aan. Want zou dat echt zo zijn?

In september 2020 mocht ik starten met de opleiding tot verpleegkundig overgangsconsulente, welke ik een jaar later heb afgerond. Wat een eyeopener was deze opleiding. Het fenomeen overgang is zo ontzettend breed en veel omvattend! Ik weet nu hoe het komt dat bepaalde klachten onder invloed van onze hormonen ontstaan, en nog belangrijker dat er wel degelijk iets te doen is aan deze klachten. De overgang is een fase waar elke vrouw doorheen gaat, maar al die bijkomende klachten hoef je zeker niet voor lief te nemen!

Ik vind het belangrijk dat vrouwen in de overgangsperiode met klachten en vragen zich gehoord voelen, en de juiste uitleg en adviezen krijgen, het is dan ook mijn missie om meer bekendheid en openheid te creëren over de overgang zodat vrouwen niet onnodig met klachten blijven rondlopen en het bespreekbaar maken, met elkaar, hun werkgever en hulp durven vragen.